Fysik

Ellære

02. december 2021 af Gamlemaximus - Niveau: B-niveau
Jeg har været igang med at løse en opgave men har virkelig brug for at vide om den er rigtigt løst. Jeg prøver at lægge opgaven og mine svar ind hvis nogen har tid til at se om jeg har løst opgaven rigtigt så vil jeg være meget glad.
På forhånd tak for at se om jeg har skudt helt ved siden af.

Svar #1
02. december 2021 af Gamlemaximus

Sender lige mit bud på besvarelsen.

Svar #2
02. december 2021 af Gamlemaximus

Den kommer i 3 filer ialt.

Svar #3
02. december 2021 af Gamlemaximus

Sidste svar side.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede med opgaveteksten, det gør det lidt nemmere:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2021 af PeterValberg

Her er det meste af din opgave simuleret i TinkerCad (Curcuits)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #6
03. december 2021 af Gamlemaximus

Tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2021 af PeterValberg

Med hensyn til den afsatte effekt i 2 Ω modstanden, så har du regnet forkert,
spændingsfaldet over den er ikke 12 V, men 2,31 V (som du ved, idet du har
beregnet spændingsfaldet over 5 Ω modstanden, der er parallel med de 2 Ω)

Du kan benytte denne formel:

P_{2\,\Omega}=\frac{U^2}{R_{2\,\Omega}}=\frac{2,31^2}{2}=\,...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
03. december 2021 af Gamlemaximus

Tusind tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2021 af ringstedLC

Tip til erstatningsmodstand for par.-koblingen:

\begin{align*} R_E &= R_{2\,\Omega }\parallel R_{4\,\Omega}\parallel R_{5\,\Omega}\parallel R_{4\,\Omega} \\ &= R_{2\,\Omega }\parallel R_{5\,\Omega}\parallel 2\,\Omega\quad,\;R_{4\,\Omega}\parallel R_{4\,\Omega}=2\,\Omega \\ &= 1\,\Omega \parallel R_{5\,\Omega}\quad,\;R_{2\,\Omega}\parallel 2\,\Omega=1\,\Omega \\ R_E &= \frac{1\cdot 5}{1+5}\,\Omega=\frac{5}{6}\,\Omega \end{align*}

Denne mellemregning må ikke afrundes.

1.

\begin{align*} R_{tot} &= \left (\frac{3}{6}+\frac{3\cdot 6}{6}+\frac{5}{6}\right )\Omega=\frac{13}{3}\,\Omega \\ I &= \frac{12\cdot 3}{13}\;\left ( \frac{\textup{V}}{\Omega }=\textup{A} \right )=\frac{36}{13}\,\textup{A}\approx 2.77\,\textup{A}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2021 af ringstedLC

2.

\begin{align*} U_{R_E} &= I\cdot R_E \\&= \frac{36}{13}\,\textup{A}\cdot \frac{5}{6}\,\Omega=\frac{30}{13}\,\textup{V} \\ I_{R_{4\,\Omega}} &= \frac{30}{13\cdot 4}\;\left ( \frac{\textup{V}}{\Omega }=\textup{A} \right )=\frac{15}{26}\,\textup{A}\approx 0.58\,\textup{A} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2021 af ringstedLC

3.

\begin{align*} U_{R_{5\,\Omega}} &= U_{R_E}=\frac{30}{13}\,\textup{V}\approx 2.31\,\textup{V} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. december 2021 af ringstedLC

4.

\begin{align*} P &= U\cdot I \\&=U\cdot \frac{U}{R}=\frac{U^2}{R} \\ P_{R_{2\,\Omega}} &= \frac{\left ( \frac{30}{13} \right )^{\!2}}{2} \;\left ( \frac{\textup{V}\cdot \textup{V}}{\Omega }=\textup{W} \right )=\;?\,\textup{W}\end{align*}


Svar #15
04. december 2021 af Gamlemaximus

Tusind tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.