Kemi

Opløseligheden

09. december 2021 af Karlse - Niveau: Universitet/Videregående

1. Antallet af mol C6H12O6, der skal bruges for at fremstille 700 mL af en 2,50 % (w/v) opløsning, er…..

2. 

Nitrogen har en opløselighed på 5,3·10?4 M i vand i ligevægt med atmosfæren, hvor partialtrykket af nitrogen er 593 mmHg. Opløseligheden af ren nitrogen ved samme temperatur og et tryk på 760 mmHg er ......


En venlig sjæl som kan hjælpe mig med at komme videre fra disse to opgaver :) Jeg takker på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2021 af janhaa

1.

m = 700*0,025 g = 17,5 g

og

M = m/n

n = m/M = 17,5/180,16 mol = 0,0971 mol

ps;

der 2,5 % = 2,5 g/ml


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2021 af janhaa

#0

2. 

Nitrogen har en opløselighed på 5,3·10?4 M i vand i ligevægt med atmosfæren, hvor partialtrykket af nitrogen er 593 mmHg. Opløseligheden af ren nitrogen ved samme temperatur og et tryk på 760 mmHg er ......


En venlig sjæl som kan hjælpe mig med at komme videre fra disse to opgaver :) Jeg takker på forhånd! 

Ratio; 760/593=1,2816

[N2](pure)= 1,2816*(5,3*10-4) M = 6,8*10-4 M


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2021 af volcom1

Hvis der lige skal knyttes et par ekstra ord op løsningn: 

Da du skal beregne vægt pr volume, skal du starte med at finde massen af C6H12O6

Du bruger formlen masse = volume * concentration -> m = 700 ml*0,025g/ml = 17,5 g

Derefter bestemmer du antal mol: 

stofmængden (n) = massen (m) / molarmassen (M) -> n= 17,5 g / 180,16 g/mol = 0,0971 mol


Skriv et svar til: Opløseligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.