Matematik

vækstrate

16. december 2021 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Godaften folkens

jeg har brug for hjælp til denne opgave

a) hvilken af de to baktierekultur har den højeste vækstrate? bestem vækstraterne


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af janhaa

f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2021 af Quarr

Brug Google.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af Anders521

#0

Med f1(x) = 100·e0,23x er                                                                                                                                                             f1(x+1) = 100·e0,23(x+1) =   e0,23·100·e0,23x  = e0,23·f1(x),  hvor (e0,23 -1)·100% ≈ 25,9%                 

Med f2(x) = 200·e0,15x er                                                                                                                                                           f2(x+1) = 200·e0,15(x+1) =   e0,15·200·e0,15x = e0,15·f2(x),   hvor (e0,15 -1)·100% ≈ 16,2% 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2021 af PeterValberg

f(x)=100\cdot e^{0,23x}=100\cdot(e^{0,23})^x\approx100\cdot {\color{Red} 1,2586}^x

g(x)=200\cdot e^{0,15x}=200\cdot(e^{0,15})^x\approx200\cdot {\color{Red} 1,1618}^x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.