Fysik

Tslut energiafgivet=energioptaget

06. januar 2022 af JonasDD - Niveau: A-niveau

En metalmasse på 40 g opvarmes til 425°C under en støbning. Efterfølgende afkøles støbningen i et kar med 0,6 kg vand, der er afkølet til 15°C. Metallets specifikke varmekapacitet er 445 J/kg · °C.

har brugt 

mv*cv(tslut-tv)=mk*ck(tk-tslut)

Kan det passe at tslut er 374 grader celsius?

Det virker nemlig ret højt


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2022 af ringstedLC

Nej, selvfølgelig ikke, havde jeg nær sagt. Din ligning er rigtig (v. energibevarelse), så gå dine "input" incl. enheder efter.


Svar #2
07. januar 2022 af JonasDD

Ja, havde lige overset det var 40 g og ikke kilogram, 17,89 giver mere mening 


Skriv et svar til: Tslut energiafgivet=energioptaget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.