Dansk

Debatindlæg

07. januar kl. 16:05 af ANIDA01 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der ville være så søde, at læse mit korte debatindlæg iggenm for eventuelle fejl?

Er der noget jeg mangler?

Teksten:

BMI-grænse skal anskaffes i modebranchen  


 

Sidste måned sad jeg med min mobil og scrollede på Instagram, da der poppede et billede op af den såkaldte, Victoria Secret, model. Modellen var iført en meget tætsiddende kort kjole, og under billedet brummede det med kommentarer; alt fra posetive til negative kommentar, men mest af alt negative. Folk skrev på liv og løs, at hun var alt for tynd, hun var spiseforstyrret, hun var syg, hun var alt for spinkel og se på, hun ingen former havde osv. 

Dette fik mig til at tænke på; holder nogen overhoved øje med hende? Dem hun arbejder for, passer de ordentligt på hende? Hun ser tynd ud, ja, måske også alt for tynd. 

Dagligt ser vi modeller med den; rene perfekte hud, de store brune bamse-øjne, de store fyldige læber og de høje tynde udslidte kroppe på de sociale medier, men hvilken indvirkning har det virkelig for os? 

Dagligt bliver ikke nok med børn og unge, men også voksen mennesker påvirket af modellernes urealistiske kroppe. Især unge piger bliver påvirket af de modeller de ser på de sociale medier, og da vil de stræbe efter det umulige: den perfekte krop. Men problemet ligger i, at der ikke findes nogen “perfekt krop”. En statistik viser at op mod 75 % af alle modellerne bliver photoshoppet til at se “perfekte” ud, og dette påvirker de unge negativt. Ved at indføre en såkaldt “BMI-grænse” for modeller, ville det være med til at mindske risikoen både for mistrivsel, lavt selvværd og spiseforstyrrelse hos både børn og unge, men også modellerne selv. 


 

I en nyere lov fra 2015, indførte Frankrig et krav om et minimum BMI på 18 i modebranchen. Denne lov blev vedtaget på baggrund af den franske model, Isabelle Caro, der i 2010 døde grundet anoreksi, mens hun var model. 

Det er en lov, jeg synes burde gælde alle steder i verden. Hver og et land. Enhver der arbejder indenfor modebranchen burde blive holdt mere øje med - flere og flere modeller sulter sig, og endda sulter sig ihjel, fordi de skal have et bestemt udseende, ellers dur det ikke som modeller, hvilket er helt absurd. 

Det mening med “BMI-grænsen” er, er at man ikke må gå som model, hvis ens BMI er under 18, dette burde være gældende i alle lande, og ikke kun i Frankrig og Spanien. På den måde vil risikoen for syge modeller mindske og børn og unges selvtillid ikke ville ødelægges lige fra start, fordi de stræber efter det umulige: den perfekte krop. 


Skriv et svar til: Debatindlæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.