Matematik

cykelbuddet

11. januar 2022 af matmatikhjælp - Niveau: 9. klasse

Noahs mor arbejder i et firma, der bruger cykelbude fra KVIK, når de skal levere varer til kunder. I filen CYKELBUD_MAJ_2021 viser det ene datasæt, hvor lang tid der gik, hver gang firmaet bestilte et bud fra KVIK i april 2021, til buddet ankom.


Det er vigtigt for firmaet, at cykelbudene hurtigt henter de varer, de skal levere til kunderne.

4.2
Hvor stor en procentdel af de gange, firmaet bestilte et bud fra KVIK, skulle de vente i mere end 20 minutter på, at buddet ankom?

hvordan skal jeg finde ud af hvor mange procentdel det er vis det er 7 gange de skulle vente 20 min?



Noahs mor siger, at budene fra KVIK normalt var mere end 15 minutter om at komme til firmaet i april 2021.
 

4.3
Er du enig med Noahs mor? Brug data fra filen CYKELBUD_MAJ_2021 til at begrunde dette svar.


Tidligere har firmaet brugt cykelbudene fra TJEP til at bringe varer ud. Det andet datasæt i filen CYKELBUD_MAJ_2021 viser, hvor lang tid der gik, hver gang firmaet bestilte et bud fra TJEP i april 2020, til buddet ankom.

Noahs mor mener, at det var bedre for firmaet at bruge budene fra TJEP end budene fra KVIK, men Noah mener, at KVIK var bedre end TJEP.

4.4
Du skal bruge tallene i de to datasæt til at skrive et argument, Noahs mor kan bruge til at begrunde sin holdning, og et argument, Noah kan bruge til at begrunde sin holdning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2022 af Moderatoren

Prøv at oprette en ny tråd, hvor du beskriver dine problemer med opgaverne. Skriv i den nye tråd, det som du har forsøgt på.


Tråden er låst for yderligere indlæg.