Matematik

Makroøkonomi

12. januar 2022 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP,

Jeg er nået til opgave 3.4:

"Hvorfor er (den absolutte værdi af) multiplikatoren mht. T mindre end multiplikatoren mht. G:

\left | \frac{dY}{dT} \right |<\left | \frac{dY}{dG} \right |"

Hvor \frac{dY}{dT} - formodentligt - står for ændring i BNP mht. ændring i skat, og \frac{dY}{dG} står for ændringen i BNP mht. ændringen i offentligt forbrug.

Problemet er, at jeg ikke forstår hvorfor den ene er større end den anden.
Hvis nogen forstår den, må vedkommende meget gerne give lyd! :-)


Svar #1
12. januar 2022 af louisesørensen2

Vedhæfter lige hele opgaven her.


Skriv et svar til: Makroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.