Matematik

Isoler for Y

13. januar 2022 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg skal isoler for Y i følgende udtryk, og har fået følgende facit, kan nogen tjekke efter om det er korrekt?

Udtrykket er:

Y=C_{0}+C_{1}Y-C_{}T+G+I_{0}-I_{1}(\frac{M_{1}}{M_2}(Y-\frac{M}{M_{1}P}+\frac{M_{0}}{M_{1}}))

jeg har fået 

Y=\frac{C_{0}-C_{1}T+G+I_{0}+\frac{I_{1}M}{PM_{2}}-\frac{I_{1}M_{0}}{M_{2}}}{1-C_{1}+\frac{I_{1}M_{1}}{M_{2}}}

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af SuneChr

y=\frac{P\left ( C_{0}M_{2}-CM_{2}T+GM_{2}+I_{0}M_{2}-I_{1}M_{0} \right )+I_{1}M}{P\left ( I_{1}M_{1}+M_{2}-C_{1}M_{2} \right )}
y skal være Y, ellers mener jeg, at isolationen af Y er korrekt.
Som prøve kan du, i hvert af udtrykkene, indsætte et sæt værdier for de indgående størrelser,
selv om det ikke er en fuldstændig verifikation. 


Svar #2
13. januar 2022 af louisesørensen2

Har du vha. maple fundet det udtryk? Fordi jeg har fået det samme ved brug af Maple.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2022 af jørgenfraviborg

Hvordan fik du fjernet Y på højre side af lighedstegnet?


Skriv et svar til: Isoler for Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.