Kemi

partialudtryk og koncentration

17. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hvordan løses denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2022 af mathon

Partialtrykket er molbrøken af totaltrykket, som antages at være 101325 Pa.
Regn på 1 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2022 af mathon

          \small \begin{array}{llllll}& pH=&&7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right )=0\\\\& 7=&&7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25+\log\left ( c_{NH_3} \right ) \right )=0\\&& \Updownarrow\\&&& 9.25+\log\left(c_{NH_3} \right )=0\\&& \Updownarrow\\&&& c_{NH_3}=10^{-9.25}\;M=5.62\cdot 10^{-10}\;M\\\\&&&\\&&& c_{H_2O}=\frac{1000\;\frac{g}{L}}{18.015\;\frac{g}{mol}}=55.5\;M\\\\ \textup{Partialtryk:}\\&&&p_{NH_3}=\frac{n_{NH_3}}{n_{total}}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )=\frac{5.62\cdot 10^{-10}}{55.5+5.62\cdot 10^{-10}}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )\approx\\\\&&& \frac{5.62\cdot 10^{-10}}{55.5}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )=1.03\cdot 10^{-6}\;Pa \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2022 af mathon

korrektion af tastefejl:     


          \small \small \begin{array}{llllll}& pH=&&7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a+\log\left ( c_b \right ) \right )\\\\& 7=&&7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.25+\log\left ( c_{NH_3} \right ) \right )\\&& \Updownarrow\\&&& 9.25+\log\left(c_{NH_3} \right )=0\\&& \Updownarrow\\&&& c_{NH_3}=10^{-9.25}\;M=5.62\cdot 10^{-10}\;M\\\\&&&\\&&& c_{H_2O}=\frac{1000\;\frac{g}{L}}{18.015\;\frac{g}{mol}}=55.5\;M\\\\ \textup{Partialtryk:}\\&&&p_{NH_3}=\frac{n_{NH_3}}{n_{total}}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )=\frac{5.62\cdot 10^{-10}}{55.5+5.62\cdot 10^{-10}}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )\approx\\\\&&& \frac{5.62\cdot 10^{-10}}{55.5}\cdot \left ( 101325\;Pa \right )=1.03\cdot 10^{-6}\;Pa \end{array}


Svar #5
18. januar 2022 af Lise123Lise

hvordan får du 10-9.25? når jeg isolerer C får jeg 0.000096?


Svar #6
19. januar 2022 af Lise123Lise

forstår ikke hvordan man har isoleret NH3 her:

får ikke det samme når jeg prøver at solve det


Skriv et svar til: partialudtryk og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.