Matematik

differentialligninger

19. januar 2022 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en venlig sjæl som kan hjælpe med denne opgave. Tak på forhånd 

fil er vedhæftet 

Vedhæftet fil: op1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Toppunktsform:}&f(x)=x^2-2x-3=(x-1)^2+(-4)\\\\& \textup{Toppunkt:}&(1,-4) \end{array}


Svar #3
19. januar 2022 af Thomas0090

Må jeg spørge om hvilken formel du brugte? tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{minimumspunkt:}&f{\, }'(x)=2x-2=0\\\\&&x=1 \end{array}

        fortegnsvariation
        for \small f{\, }'(x)\textup{:}                      -      0         +
        \small x\textup{-variation:}            ________1 ________
        ekstremumspunkt:        \small \textup{glo. min}
        monotoni
        for f(x):             aftagende      voksende               
        


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2022 af Anders3425

Er monotoniforholdet f'(x)=2x-2=0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2022 af mathon

Nej:
             \small \begin{array}{llllll} f(x)\textup{ er}&\textup{aftagende for }x\in \left [ -\infty;1 \right [\\\\ f(x)\textup{ er}&\textup{voksende for }x\in \left ] 1;\infty \right ] \end{arrar}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2022 af Anders3425

nårh på den måde. Har du en ide på hvordan jeg kan skitsere grafen for f?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textup{En parabel}&\textup{ med \textbf{opadvendte} grene}\\ \textup{gennem}\\&\left ( -1,0 \right )\quad \left ( 1,-4 \right )\quad \left ( 3,0 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.