Matematik

liter benzin

20. januar 2022 af sondos - Niveau: 7. klasse

hej jeg har bruge for hjælp til problemregning-2018-dk.pdf

opgave 5.1

beregn hvor mange liter benzin nuka skal bruge på turen 

TAK 

https://www.dgh-odense.dk/media/2457/problemregning-2018-dk.pdf

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af PeterValberg

Divider strækningen med km pr. liter 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. januar 2022 af sondos

hej 

skal jeg sige 7/20L/10L=


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} \textup{Benzinbehov}=\frac{\textup{turl\ae ngde}}{\textup{antal km pr. L}}=\frac{160\;km}{7\;\frac{km}{L}}=22.9\;L \end{array}


Svar #5
20. januar 2022 af sondos

kan i hjælpe mig med 6.3

tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2022 af mathon

           \begin{array}{lllll}\small \textbf{6.3}\\& \small \textup{Antal omgange}\\& \textup{f\o r d\ae kskift:}&\large \frac{\textup{k\o rt str\ae kning}}{\textup{hjulomkreds}}=\frac{2200\cdot 10^3\;m}{2\cdot \pi\cdot \left ( 0.17\;\frac{m}{omg} \right )}=\small 2.06\cdot 10^6\;\small \textup{omgange} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2022 af mathon

mindre korrektion:

           \begin{array}{lllll}\small \textbf{6.3}\\& \small \textup{Antal omgange}\\& \textup{f\o r d\ae kskift:}&\large \frac{\textup{k\o rt str\ae kning}}{\textup{hjulomkreds}}=\frac{2200\cdot 10^3\;m}{\left(2\cdot \pi\cdot 0.17\right )\;\frac{m}{omg} }=\small 2.06\cdot 10^6\;\small \textup{omgange} \end{array}


Svar #8
20. januar 2022 af sondos

hej undsklyd det forstår jeg ikke kan du ikke lave metoden på en der går i 7 klasse

tak


Svar #9
20. januar 2022 af sondos

undskyld man kan i svar mig

tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2022 af mathon

             2,06 millioner omgange


Skriv et svar til: liter benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.