Kemi

syrekonstant

20. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Har lidt svært med denne opgave, hvor jeg skal beregne syrekonstanten pKa


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 0.172\;M\textup{ er den formelle koncentration - ikke den aktuelle koncentration }\left [ H_3O^+ \right ]=(1-\alpha)\cdot c_{HA} \end{array}


Svar #3
20. januar 2022 af Lise123Lise

forstår ikke hvordan jeg så skal gøre det.

facit er 9,63


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log_{10}\left ( 0.172 \right ) \right )\\\\ pK_a=2pH+\log_{10}\left ( 0.172 \right )\\\\\\ pK_a=2\cdot 5.20+\log_{10}\left ( 0.172 \right )=9.64 \end{array}


Skriv et svar til: syrekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.