Matematik

Froholdet

31. januar 2022 af ANIDA01 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er i gang med en opagve, der hedder: 

I 9. A er forholdet mellem piger og drenge 2 til 3. Der er 20 elever i klassen. Hvor mange af dem er piger?

Hvordan skal jeg udregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2022 af mathon

Hver gang der er 5 elever i klassen, er de 2 elever piger.


Svar #2
31. januar 2022 af ANIDA01 (Slettet)

#1

Hver gang der er 5 elever i klassen, er de 2 elever piger.

Vil det så sige, at 8 af dem er piger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2022 af mathon

            Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2022 af mathon

I 1.g vil din matematiklærer nok forvente
en matematisk opstilling:
                                              \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{I klassen med 20}\\ \textup{elever, er der }x\textup{ piger}\\ \textup{og dermed k\o nsfor-}\\ \textup{forholdet:}\\&& \frac{x}{20-x}=\frac{2}{3}\\\\&& \small 3x=2\cdot \left ( 20-x \right )\\\\&& \small 3x=40-2x\\\\&& \small 5x=40\\\\&& \small x=8 \end{array}


Skriv et svar til: Froholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.