Matematik

Logaritme

11. februar 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

log_ax=\frac{ln(x)}{ln(a)}=\frac{log(x)}{log(a)}

Forstår ikke hvorfor In(x)/In(a)=log(x)/log(a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2022 af SuneChr

Logaritmefunktionerne er proportionale for ethvert positivt grundtal  ≠ 1.


Svar #2
11. februar 2022 af Quarr

#1

Logaritmefunktionerne er proportionale for ethvert positivt grundtal  ≠ 1.

Oh kan det ses ud fra overstående? Hvis ja, hvordan det?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2022 af Anders521

#2 (Et delvist svar) Med loga(x) forstås logaritmefunktionen med grundtallet a. Hvis a = e, hvor e er  Eulers tal  ( ca. 2,718281) haves loge(x), hvilket også skrives som ln(x) og kaldes den naturlige logaritme. Den inverse funktion til ln(x) er ex således, at ln(ex) = x og eln(x) =x. Med skrivelsen i #0 er                                                                                                                 

                                                                      loge(x) = ln(x)/1 = ln(x)/ln(e)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2022 af SuneChr

loga x = (1/ln a)·ln x   for alle a ≠ 1
Proportionalitetsfaktoren  1/ln a   skal med i tæller såvel som nævner og forkortes så væk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2022 af Anders521

#2 Det antages at loga(x) = log(x)/log(a) svarer til                                                                                                                                                      loga(x) = logb(x)/logb(a).                                                                            Betragt venstresiden:                                                                                                                                                                                                 loga(x)·logb(a) = logb(alog(x)) = logb(x)                                                         Divideres begge sider med tallet logb(a) får man                            

                                                   loga(x) = logb(x)/logb(a).


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.