Matematik

Logaritme regneregler

28. februar 2022 af Moehy - Niveau: A-niveau

Nogen af jer der kan forklare mig logaritme regneregelen for:

log(ax)=x·log(a)

?

Har svært med at forstå den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2022 af peter lind

Det er heller ikke rigtig

log(a*x) = log(a) + log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2022 af Anders521

#0 Hvis der menes reglen log(ax) = x·log(a), hvor a og x er tal, kan den i ord forklares som at tage logaritmen af en potens ax svarer til at gange dens eksponent x med grundtallet a. Et bevis:

Sæt logk(a) := y. Da er a = ky ⇔  ax = (ky)x ⇔ ax = kx·y, og dernæst er                                                                                                                  logk(ax) = logk(kx·y) ⇔  logk(ax) = x·y ⇔ logk(ax) = x·logk(a).                              Der kan konkluderes at logk(ax) =  x·logk(a).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2022 af PeterValberg

#0 Mener du?

\log(a^x)=x\cdot \log(a)

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.