Matematik

Keglesnit

16. marts 2022 af Nis12 - Niveau: A-niveau

En parabel har brændpunkter i F(6,0) og ledelinje l:x=-6

a) Bestem en ligning for parablen på normalform

b)  Vis at punktet P (3/2 ,6) ligger på parablen


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2022 af SuneChr

Forskrift
y2 = px
Brændpunkt
F(p/4 , 0)
Ledelinje
l:  x = - p/4


Svar #2
16. marts 2022 af Nis12

#1

Forskrift
y2 = px
Brændpunkt
F(p/4 , 0)
Ledelinje
x = - p/4

er det så (6,0)=(1/4*24 ,0) ?

og forskriften y2=24x ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af SuneChr

Ja


Skriv et svar til: Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.