Fysik

Kernefysik - HJÆÆÆÆLP

17. marts 2022 af jayjayjay69 - Niveau: B-niveau

Et mellemstort  kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50 %.

23592U   +   10n   --->   14356Ba   +   9136Kr   +   2 10n   +   Q

d) Hvor mange U-235 kerner omsættes pr. år?

e) Beregn massen af omsat U-235

f) Hvor meget masse omsættes til energi på et år?

Jeg har i tidligere opgave bestemt at Q = 178,288168 MeV.

Jeg har også bestemt at kraftværket leverer  3,156 *1016 J pr. år 

Opgaven skal afleveres i morgen, så jeg håber på hurtigt hjælp, på forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2022 af mathon

Hjælp til hvad?


Svar #2
17. marts 2022 af jayjayjay69

Hjælp til opgave f 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2022 af mathon

Når værket leverer 1000 MJ/s, må den omsatte energi være 2000 MJ/s.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2022 af mathon

dvs
           \small 2\cdot \left ( 3.156\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{f)}\\&\textup{\aa rlig energiproduktion:}& 2\cdot \left ( 3.156\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}} \right )=6.312\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}}\\\\&& \Delta m=\frac{E}{c^2}=\frac{6.312\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=0.702\;\textup{kg}=702\;\textup{g} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2022 af mathon

Enhedskorrektion:

                  \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{f)}\\&\textup{\aa rlig energiproduktion:}& 2\cdot \left ( 3.156\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}} \right )=6.312\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}}\\\\&& \Delta m=\frac{E}{c^2}=\frac{6.312\cdot 10^{16}\;\mathrm{\tfrac{J}{\textup{\aa r}}}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=0.702\;\mathrm{\frac{kg}{\textup{\aa r}}}=702\;\;\mathrm{\frac{g}{\textup{\aa r}}} \end{array}


Skriv et svar til: Kernefysik - HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.