Kemi

Stofmængdekoncentrationen

03. april 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

Hej,

Er der en som kan hjælpe mig med hvad den aktuelle stogmængdekoncentration af Fe2+ er når 1,00mL FeSO4(aq) forbruger ved titrering 3,3mL 0,020M KMnO4?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Hvis}\\& \small3\,Fe{^{2+}}\;+\;Mn{O_4} ^-\;+\;4\,H^+\;\longrightarrow\; 3\,Fe{^{3+}}\;+\;MnO_2\;+\;2\,H_2O\\\\ \textup{er reaktions-}\\ \textup{forholdet:}\\& FeSO_4:KMnO_4=3:1\\\\ \textup{titerligning:}\\& \left(0.001\;\mathrm{L} \right )\cdot c_{FeSO_4}=3\cdot \left(0.0033\;\mathrm{L}\right)\cdot \left(0.020\;\mathrm{M} \right ) \\\\& c_{FeSO_4}= 3\cdot \frac{0.0033\;\mathrm{L}}{0.001\;\mathrm{L} }\cdot \left(0.020\;\mathrm{M} \right ) =0.198\;\mathrm{M} \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2022 af Christianfslag

Kig på forholdet mellem kaliumpermanganat og jernsulfat. Find stofmængden af anvendt kaliumpermanganat, og gang derefter med forholdet.


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.