Matematik

Annuitetsydelse - Ydelsesformlen

05. april 2022 af ibenfald - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har et sporgsmål omkring ydelsesformlen. 

Er der en der kan forklare mig hvorfor der bliver brugt 1 i formlen?

Mvh Iben 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} \textup{Den generelle }\\ \textup{annuitetsformel:}\\&A_p=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}\\\\ \textup{som med }p=0\\ \textup{giver:}\\&A_0=G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}\\ \textup{og dermed:}\\& y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}} \end{array}


Skriv et svar til: Annuitetsydelse - Ydelsesformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.