Matematik

Sansyndlighed

14. april 2022 af Curiosity4life - Niveau: 9. klasse

I en pose ligger der 8 kugler: to blå, to sorte, to gule, to røde.

Ole trækker på en gang to kugler.

Hvad er sandsynligheden for at begge kugler er gule?

Gæt:

2/8 * 1/7= 3/56

Det ser lidt spøjst ud, kan I hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2022 af Quarr

Uden tilbagelægning

\frac{2}{8}\cdot \frac{1}{7}=\frac{2}{56}

- - -

Ja

 


Svar #2
14. april 2022 af Curiosity4life

Hov, jeg kom til at skrive 3 i stedet for 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du har gjort det rigtigt, men bare lavet en lille regnefejl.

2/8 * 1/7 = 2/56 = 1/28

Der er 2/8 chance for at den første kugle er gul, og såfremt den første er gul så er chancen for at den næste også er gul 1/7.


Svar #4
14. april 2022 af Curiosity4life

Men tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2022 af SuneChr

Lad g og G være de to gule, ...
Her er alle  K8,2 = 28 tilfælde:
{b, B}, {b, g}, {b, G}, {b, r}, {b, R}, {b, s}, {b, S},
{B, g}, {B, G}, {B, r}, {B, R}, {B, s}, {B, S},{g, G},
{g, r}, {g, R}, {g, s}, {g, S}, {G, r}, {G, R},{G, s},
{G, S}, {r, R}, {r, s}, {r, S}, {R, s}, {R, S}, {s, S}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2022 af SuneChr

U = { {b, B}, {b, g}, {b, G}, {b, r}, {b, R}, {b, s}, {b, S},
        {B, g}, {B, G}, {B, r}, {B, R}, {B, s}, {B, S},{g, G},
        {g, r}, {g, R}, {g, s}, {g, S}, {G, r}, {G, R},{G, s},
        {G, S}, {r, R}, {r, s}, {r, S}, {R, s}, {R, S}, {s, S} }

H
= { {g, G} }

U kaldes udfaldsrummet 
H kaldes en hændelse,     HU    og endda   HU

Udfaldsrummet indeholder, som vi ser, 28 hændelser, hvoraf {g, G} er en af disse.
Da det specifikt er denne hændelse vi søger, kalder vi den for en gunstig hændelse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2022 af SuneChr

Et par sproglige småting skal dog korrigeres i # 6:
De 28 elementer i U kaldes de mulige udfald og de heraf gunstige elementer samles i én mængde, som kaldes hændelsen H . H indeholder i vores opgave netop ét element, (som i sig selv også er en mængde, som man ser indeholder to elementer).
Det skulle vist være i overensstemmelse med vedtaget praksis.
 


Skriv et svar til: Sansyndlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.