Matematik

Talfølge

23. april 2022 af migmigmig22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har den rekursivt definerede talfølge:

b_{1}=1

b_{n}=b_{n-1}+n,n>1

Hvordan kan jeg definere den direkte? Jeg har prøvet lidt forskelligt af men uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2022 af jl9

b_n=\sum _{a=1} ^{n} a


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2022 af Soeffi

#0. Der tale om trekantstallene. Summen er n(n+1)/2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2022 af AskTheAfghan

Du har

b1 + b2 + ... + bn = b1 + (b1 + 2) + (b2 + 3) + ... + (bn-1 + n). Kan du isolere bn her?


Skriv et svar til: Talfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.