Matematik

Parameterfremstilling

26. april 2022 af mariaole1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til en opgave i matematik. 

Opgaven er vedhæftet nedenunder.

Har brug for svar på a, b og c. Håber nogle kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2022 af ringstedLC

a) Linjen gennem (x0,y0) med retningsvektoren = (a,b):

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \binom{x_0}{y_0}+t\cdot \binom{a}{b}\;,\;t\in\mathbb{R} \end{align*}

b) Skæring med førsteaksen betyder:

\begin{align*} y=0 &= y_0+t_0\cdot b \\ \frac{-y_0}{b} &= t_0\;,\;b\neq 0 \\ \Rightarrow S &= (x_0+t_0\cdot a,0) \end{align*}

c) En retningsvektor for førsteaksen:

\begin{align*} \vec{\,r}_1 &= \binom{1}{0} \\ v_\textup{spids} &= \frac{\left |\vec{\,r}_1\cdot \binom{a}{b}\right |} {\left |\vec{\,r}_1\right |\cdot \left | \binom{a}{b} \right |} \end{align*}


Svar #3
26. april 2022 af mariaole1234 (Slettet)

Ved ikke om jeg forstår, hvad de enkelte tegn betyder. Kan du måske prøve st sætte tallene ind i formlerne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2022 af ringstedLC

Men det ved vi jo heller ikke. Kom med dine bud og/eller beskriv, hvad du er i tvivl om.

Du bør selv kunne indsætte en opgaves oplysninger i formler på dit niveau og her højest et par måneder før eksamen.

a) skal du kunne lave uden andre hj.-midler end formelsamlingen.

b) er en simpel ligning opstillet udfra den ene koordinatfunktion

c) står også i FS, men selvklart uden "tal".


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2022 af mathon

\begin{align*} \vec{\,r}_1 &= \binom{1}{0} \\\cos (v_\textup{spids}) &= \frac{\left |\vec{\,r}_1\cdot \binom{a}{b}\right |} {\left |\vec{\,r}_1\right |\cdot \left | \binom{a}{b} \right |} \end{align*}


Svar #6
27. april 2022 af mariaole1234 (Slettet)

Hvis det skal løses i maple, hvordan kommer det så til at se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2022 af ringstedLC

#5: Tak.

#6:Der ligger masser af clips på YouTube med diverse instruktioner i den slags.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.