Fysik

gnidningskraft

30. april 2022 af aldar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der vil gøre en tjeneste og hjælpe mig med disse opgaver?

Har selv beregnet F_t = 196,4 N

En flyttekasse sta°r pa° et gulv. Flyttekassen vejer 20 kg.

Flyttemanden trækker med en kraft pa° 100 N i en vinkel der er 25° i forhold til gulvet.

c) Hvor stor skal friktionskoefficienten være for at personen ikke kan trække kassen hen over gulvet?

Flyttemanden synes, at det er for ha°rdt at trække kassen hen over gulvet, sa° han stiller kassen op pa° en lille vogn. Vognens masse er 5 kg. Man kan se bort fra friktion i vognens hjul. Flyttemanden pa°virker nu flyttekassen pa° vognen med en vandret kraft pa° 5 N.

d) Hvor stor bliver flyttekassens acceleration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2022 af ringstedLC

c) Den resulterende trækkraft:

\begin{align*} F_\textup{vandret} &\leq F_\textup{gnid} \\ \cos(25^{\circ})\cdot F_\textup{tr\ae k} &\leq \mu \cdot F_n=\mu \cdot F_t \quad,\,\textup{da gulvet er vandret} \\ \mu &\geq \;? \end{align*}

d) Uden friktion gælder:

\begin{align*} F_\textup{vandret}=5\,\textup{N} &= m \cdot a \\ a &= \;? \end{align*}


Svar #2
30. april 2022 af aldar (Slettet)

Tak for svare dog må jeg godt bede om et mere forklarende svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2022 af ringstedLC

c)

d)

\begin{align*} F_\textup{vandret} &= m\cdot a \\ a &= \frac{F_\textup{vandret}}{m} \\ a &= \frac{5\,\textup{N}}{(20+5)\,\textup{kg}} =\frac{5\,\textup{kg}\cdot \textup{m}\cdot \textup{s}^{-2}}{25\,\textup{kg}} \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: gnidningskraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.