Fysik

Bølgelængde af udsendt lys

09. maj 2022 af Amal8157 - Niveau: B-niveau

I en 10 W lysdiode udsendes fotoner i forbindelse med overgange fra en energitilstand til en anden. Energiforskellen er på 0,315 aJ. Jeg skal beregne bølgelængden af det udsendte lys. Help?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bruge to trin. Det første er at beregne frekvensen ud fra E = hf, hvor E er energien, h er Plancks konstant og f er frekvensen.

Andet trin er at beregne bølgelængden ud fra c = fλ, hvor c er lyshastigheden og λ er bølgelængden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2022 af mathon

                                    \small \begin{array}{lllllll}&&0.315\cdot 10^{-18}\;\mathrm{J}=1.96608\;\mathrm{eV}\\\\&& E\cdot \lambda=h\cdot c=1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}\\\\&& \lambda=\frac{1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}}{E}=\lambda=\frac{1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}}{1.96608\;\mathrm{eV}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2022 af mathon

lille korrektion
                                    \small \small \small \begin{array}{lllllll}&&0.315\cdot 10^{-18}\;\mathrm{J}=1.96608\;\mathrm{eV}\\\\&& E\cdot \lambda=h\cdot c=1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}\\\\&& \lambda=\frac{1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}}{E}=\frac{1239.84\;\mathrm{eV \cdot nm}}{1.96608\;\mathrm{eV}} \end{array}


Skriv et svar til: Bølgelængde af udsendt lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.