Matematik

Tangentbestemmelse

11. maj 2022 af freja9292

Hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2022 af mathon


Svar #2
11. maj 2022 af freja9292

-


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textup{tangent i }(5,f(5))\textup{:}\\&y=f{\, }'(5)\cdot \left ( x-5 \right )+f(5) \end{array}


Svar #4
11. maj 2022 af freja9292

Det forstår jeg ikke?

Det skal ku være i boksen


Svar #5
11. maj 2022 af freja9292

er det så 32/3x - 35/3?


Svar #6
11. maj 2022 af freja9292

Og er det forkortet mest muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textup{tangent i }(5,f(5))\textup{:}\\&y=&f{\, }'(5)\cdot \left ( x-5 \right )+f(5)=\\\\&&\left (\frac{4}{3}\cdot 5-4 \right )\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{2}{3}\cdot 5^2-4\cdot 5+5 \right )=\\\\&& \left (\frac{20}{3}-\frac{12}{3} \right )\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50}{3}-20+5 \right )=\\\\&& \frac{8}{3}\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50}{3}-15 \right )=\\\\&& \frac{8}{3}\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50-45}{3} \right )=\\\\&& \frac{2}{3}x-\frac{40}{3}+\frac{5}{3}=\\\\&& \frac{2}{3}x-\frac{35}{3} \end{array}


Svar #8
11. maj 2022 af freja9292

Det var 8/3x - 35/3 - MEn tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2022 af ringstedLC

#5: Tegn parablen og din løsning.

Find så selv din regnefejl. Det giver øvelse.


Svar #10
11. maj 2022 af freja9292

Havde skrevet minus istedet for plus under løsningen, så fandt fejlen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{tangent i }(5,f(5))\textup{:}\\&y=&f{\, }'(5)\cdot \left ( x-5 \right )+f(5)=\\\\&&\left (\frac{4}{3}\cdot 5-4 \right )\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{2}{3}\cdot 5^2-4\cdot 5+5 \right )=\\\\&& \left (\frac{20}{3}-\frac{12}{3} \right )\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50}{3}-20+5 \right )=\\\\&& \frac{8}{3}\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50}{3}-15 \right )=\\\\&& \frac{8}{3}\cdot \left ( x-5 \right )+\left ( \frac{50-45}{3} \right )=\\\\&& \frac{8}{3}x-\frac{40}{3}+\frac{5}{3}=\\\\&& \frac{8}{3}x-\frac{35}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.