Matematik

Banekurves skæringpunkt - HJÆÆLp, er helt lost

11. maj 2022 af freja9292 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg ud af det???


Svar #1
11. maj 2022 af freja9292

Er helt blank... Pls hjælp


Svar #2
11. maj 2022 af freja9292

Er det her rigtigt udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2022 af Anders521

#1 

Banekurvens skæring med x-aksen                           Banekurvens skæring med y-aksen                                  løs ligningen y(t) = 0                                                   løs ligninen x(t) = 0

hvor x(t) og y(t) er dine koordinatfunktioner


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2022 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} (t+1)^2\\ 2t-6 \end{pmatrix} \\\\ \textup{sk\ae ring med }x\textup{-aksen:}\\&& y(t)=2t-6=0\\\\&& t-3=0\\\\&&t=3\\&\textup{sk\ae ringspunkt:}\\&&\left ( x(3),y(3) \right )=\left ( (3+1)^2,0 \right )\\\\&& \left ( 16,0 \right ) \end{array}


Svar #5
11. maj 2022 af freja9292

Hov lavede en fejl. Men er skæring med y.aksen ik = 0;-8


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2022 af mathon

          \small \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} (t+1)^2\\ 2t-6 \end{pmatrix} \\\\ \textup{sk\ae ring med }y\textup{-aksen:}\\&& x(t)=(t+1)^2=0\\\\&& t+1=0\\\\&&t=-1\\&\textup{sk\ae ringspunkt:}\\&&\left ( x(-1),y(-1) \right )=\left ( 0,2\cdot \left (-1 \right )-6 \right )\\\\&& \left ( 0,-8 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Banekurves skæringpunkt - HJÆÆLp, er helt lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.