Kemi

Vandsionprodukt

26. maj 2022 af Niels39 - Niveau: B-niveau

Hvorfor siger man at vandsionprodukt=10^14M^2. Jeg er godt klar over at det er lig med det, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2022 af mathon

Vands autoprotolyse:
                                       \small 2\,H_2O\; \rightleftharpoons \;H_3O^+\;+\;OH^-
og
                                       \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-7}\;\mathrm{M}

Ladningens neutralitetsprincip
fordrer:
                                       \small \left [ OH^- \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-7}\;\mathrm{M}

hvoraf vands
ionprodukt
ved 25°C:
                                       \small \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=\left (10^{-7}\;{\mathrm{M}} \right )^2=\left (10^{-7} \right )^2\;\mathrm{M^2}=10^{-14}\;\mathrm{M^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Vands ionprodukt ved }\\\textup{forskellige temperaturer} \\\\& \begin{array}{c|c} \mathbf{t\degree C}&\mathbf{K_v}/10^{-14}\\ \hline 0&14.96\\ \hline 10&14.54\\ \hline 20&14.17\\\hline 25&14.00\\\hline 30&13.83\\\hline 37&16.62\\\hline 60&13.0\\\hline 100&12.2\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2022 af mathon

tastekorrektion:

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Vands ionprodukt ved }\\\textup{forskellige temperaturer} \\\\& \begin{array}{c|c} \mathbf{t\degree C}&\mathbf{K_v}/10^{-14}\\ \hline 0&14.96\\ \hline 10&14.54\\ \hline 20&14.17\\\hline 25&14.00\\\hline 30&13.83\\\hline 37&1{\color{Red} 3}.62\\\hline 60&13.0\\\hline 100&12.2\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vandsionprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.