Fysik

Hjææææælllllppppe

03. juni 2022 af sssaakkk - Niveau: B-niveau

Vi kan dsv ikke finde ud af at lave opgaven, er der nogen der kan hjælpe

Vedhæftet fil: asd.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2022 af Soeffi

#0. Indsætter redigeret billede.

Vedhæftet fil:2049487.jpeg

Svar #2
03. juni 2022 af sssaakkk

Vi mangler stadig en mulig løsning forslag

Svar #3
03. juni 2022 af sssaakkk

Der er en også en lille detaljer som ikke står på opgaven, og det er at personen vejer 70kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2022 af Soeffi

#0. a) Du har formlerne for distance og fart:

s(t)=0,5\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

v(t)= a\cdot t+v_0

Du skal ved hjælp af den anden formel finde den tid opbremsningen tager og indsætte den i den første formel. Desuden skal du huske, at fart og acceleration har modsat fortegn under en opbremsning. I det følgende vælges farten som positiv og dermed accelerationen som negativ.

På det tidspunkt, hvor opbremsningen er afsluttet, er farten 0:

0= a\cdot t+v_0\Rightarrow t=-v_0/a

Dette indsættes i distance formlen:

s(t)=0,5\cdot a\cdot (-v_0/a)^2+v_0\cdot (-v_0/a)=-0,5\cdot v_0^2/a

a = -250 m/s2  og v0 = 105 km/h = 105.000 m/(3600 s) = 29,17 m/s. Dette indsættes:

-0,5\cdot (29,17\;m/s)^2/(-250\;m/s^2)=0,5\cdot (29,17)^2/250\;m=1,7\;m


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2022 af ringstedLC

Skriv en mere sigende overskrift.

a)

\begin{align*} v^2-{v_0}^2 &= 2\, a\cdot \bigl(s-s_0\bigr) \\ v^2 &=2\, a\, s \;,\;\bigl({v_0}^2,s_0\bigr)=(0,0) \\ s &= \frac{v^2}{2\,a} \\ \textup{dist} &> \frac{\left (105\,\frac{\textup{km}}{\textup{h}}\right )^{\!2}}{2\cdot 250\,\frac{\textup{m}}{\textup{s}^2}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2022 af ringstedLC

#4

I det følgende vælges farten som positiv og dermed accelerationen som negativ.

Fart er aldrig negativ, - kun hastigheder har fortegn:

\begin{align*} \textup{Fart} &= \left |v\right |\geq 0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} v^2-{v_0}^2 &= 2\, a\cdot \bigl(s-s_0\bigr) \\ v^2 &=2\, a\cdot \bigl(s-s_0\bigr) \;,\;{v_0}^2=0 \\ a &= \frac{v^2}{2\cdot \bigl(s-s_0\bigr)} \\ a &= \frac{\left (30\,\frac{\textup{km}}{\textup{h}}\right )^{\!2}}{2\cdot 0.5\,\textup{m}} \\ F_t &\approx F_{bremse} \\ m\cdot g &\approx m_{pers}\cdot a\Rightarrow m=\frac{m_{pers}\cdot a}{g} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjææææælllllppppe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.