Matematik

Komplekse tal.

10. juni 2022 af N00bmaster69 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej, hvordan finder jeg hhv. realdelen og imaginær delen af z = 1/(2-i). Jeg kender svaret til at være Re(z) = 2/5, og Im(z) = 1/5. Jeg kan bare ikke forstå hvordan jeg kommer dertil.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2022 af peter lind

Du forlænger med den kompleks konjugerede, som i dette tilfælde er 2+i


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2022 af mathon

\begin{array}{lllll}&& z=\frac{1}{(2-\textit{\textbf{i}})}\\\\ \textup{forl\ae nges med}&&(2+\textit{\textbf{i}})\\\\ &&z=\frac{1\cdot \left (2+\textit{\textbf{i}} \right )}{(2-\textit{\textbf{i}})\cdot \left (2+\textit{\textbf{i}} \right )}=\frac{2+\textit{\textbf{i}} }{2^2-\textit{\textbf{i}}^2 }=\frac{2+\textit{\textbf{i}}}{4-(-1)}=\frac{2+\textit{\textbf{i}}}{5}=\frac{2}{5}+ \textit{\textbf{i}}\cdot \frac{1}{5} \end{array}


Svar #3
10. juni 2022 af N00bmaster69

Ahh ja selvfølgelig, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvorfor skriver du "hhv."? Jeg formoder, at det er en forkorteekse af "henholdsvis", men her giver det ingen mening.


Svar #5
10. juni 2022 af N00bmaster69

Well damn. Beklager at mine dansk egenskaber ikke er fantastiske, men min sætning blev tydeligvs forstået trods min brug af "hhv.", så det går sgu nok alligevel. 


Skriv et svar til: Komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.