Fysik

Energibevarelse

13. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

kunne godt bruge noget hjælp til at finde formler til disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af peter lind

a)  E = m*g*h

b) brug energibevarelse

c)  sæt v halvdelen af svaret i b og brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&&\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{top}}^2=m\cdot g\cdot H\\&\Downarrow\\&& v_{top}=\sqrt{2\cdot g\cdot H}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )\cdot \left (1.80\;\mathrm{m} \right )}=5.95\;\mathrm{\frac{m}{s}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&&\frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ({\frac{1}{2}\cdot v_{top}} \right )^2=m\cdot g\cdot h\\&\Downarrow\\&& \frac{1}{8}\cdot {v_{top}}^2=g\cdot h\\&\Downarrow\\&& h=\frac{1}{8}\cdot\frac{ \left (5.95\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}{9.82\;\mathrm{\frac{m}{s^2}}} =0.45\;\mathrm{m}=45\;\mathrm{cm} \end{array}


Skriv et svar til: Energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.