Matematik

Differentialligning dy/dx=g(y)

14. juni 2022 af Gusss - Niveau: A-niveau

Jeg skal redegøre for hvordan man løser en autonom differentialligning, altså en differentialligning som har formen dy/dx=g(y)

Jeg har undersøgt meget rundt på nettet og ser ikke ud til at kan finde noget om den differentialligning. Hvis nogle har et eksempel på sådan en må de meget gerne dele


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2022 af SuneChr

Vi betragter en kontinuert funktion g forskellig fra 0 i et interval J.
Mængden af løsninger til differentialligningen dy/dx = g(y)   y ∈ J
er lig med mængden af inverse funktioner til løsninger til differentialligningen  dx/dy = 1/g(y)   y ∈ J
Gennem ethvert punkt i mængden {(x , y) | y ∈ J} går der netop én løsningskurve. 


Skriv et svar til: Differentialligning dy/dx=g(y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.