Fysik

skrå kast

14. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

jeg kunne godt bruge noget hjælp til at finde nogle formler jeg kan bruge til disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2022 af ringstedLC

b) Pythagoras og trigonometri i en retvinklet trekant.

c) Uden luftmodstand bibeholdes starthastigheden i hele kastest længde. I toppunktet er hastighden i y-retningen nul. Altså er v0 = vx


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2022 af mathon

c)

     I toppunktet er hastighden i y-retningen nul:

                           \small \begin{array}{llllll}&& 0=v_{0y}-g\cdot t\\&\Downarrow\\&& t=\frac{v_{0y}}{g} \end{array}
                
         


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\&& t=\frac{{v_{oy}}^2}{g}\\&\Downarrow\\&& y_{max}=\frac{{v_o}^2\cdot \sin^2(\alpha)}{2g}+s_o\\&\Downarrow\\&\\&& y_{max}=\frac{\left (4\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2\cdot \sin^2(40\degree)}{2\cdot \left (9.8\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )}+\left (0.82\;m \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2022 af mathon

lille tasterettelse:

                 \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\&& t=\frac{{v_{oy}}}{g}\\&\Downarrow\\&& y_{max}=\frac{{v_o}^2\cdot \sin^2(\alpha)}{2g}+s_o\\&\Downarrow\\&\\&& y_{max}=\frac{\left (4\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2\cdot \sin^2(40\degree)}{2\cdot \left (9.8\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \right )}+\left (0.82\;m \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \Delta y=-\frac{g}{2}\cdot t^2+{v_{oy}}\cdot t\\\\\textup{som for}&& 0=-\frac{g}{2}\cdot t^2+{v_{oy}}\cdot t\\\textup{giver:}\\&& t\cdot \left (-\frac{g}{2}\cdot t+v_{oy} \right )=0\\\\&&t=\left\{\begin{array}{ll} 0&\textup{som er urealistisk i f.b.m }x_{max}\\\frac{2{v_{oy}}}{g} \end{array}\right.\\\\\textup{for }0\leq \alpha\leq 90\degree&& x_{max}=v_{ox}\cdot t=v_{ox}\cdot \frac{2{v_{oy}}}{g}=\frac{v_o\cdot \cos(\alpha)\cdot 2\cdot v_o\cdot \sin(\alpha)}{g}=\frac{{v_o}^2}{g}\cdot \sin(2\alpha) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juli 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Vurdering af kaste-}\\ \textup{vinklens maksimerende }\\ \textup{betydning:}\\&\textup{af ovenst\aa ende fremg\aa r:}&y_{max}=\frac{{v_0}^2}{2g}\cdot \sin^2\left ( \alpha \right )+s_0\\ \textup{dvs}\\&&\sin^2{\alpha}=1\quad 0\leq \alpha\leq 90\degree\\\\&& \sin(\alpha)=1\\\\&& \alpha =90\degree\\\\\\\\&\textup{af ovenst\aa ende fremg\aa r:}&x_{max}=\frac{{v_0}^2}{g}\cdot \sin(2\alpha)\quad 0\leq \alpha \leq 90\degree\\\textup{dvs}\\&&\sin(2\alpha)=1\\\\&& 2\alpha =90\degree\\\\&&\alpha=45\degree \end{array}


Skriv et svar til: skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.