Bioteknologi

Kemiske reaktioner

15. juni 2022 af Milleb20 - Niveau: A-niveau

Hej alle, 

Er der en der kan fortælle mig, hvilke reaktionstyper der er tale om ved de fire vedhæftede reaktioner? Og meget gerne forklare, hvorfor.

På forhånd tak for hjælpen:)


Svar #1
15. juni 2022 af Milleb20

Reaktionerne er vedhæftet her:)

Vedhæftet fil:Kemiske reaktioner.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2022 af mathon


Svar #3
15. juni 2022 af Milleb20

#2

Kan du hjælpe mig med at bestemme, hvilke reaktionstyper, der er tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\&&\textup{Opl\o sningsreaktion}\\\\ \textbf{2.}\\&&\textup{Indeks for }LiOH\textup{ b\o r nok v\ae re }LiOH\;_\textit{(s,aq)}\textup{ da }LiO\! H \textup{ er noget mindre}\\&&\textup{opl\o seligt end NaOH}.\\\\&& \begin{array}{|c|c|} \hline \textbf{stof}&{\textbf{opl\o selighed}}\\\hline LiOH&7\;\mathrm{\frac{g}{100\; mL}}\\\hline NaOH&110\;\mathrm{\frac{g}{100\; mL}}\\\hline \end{array}\\\\&&\textup{s\aa \ der er tale om en delvis f\ae ldningsreaktion.}\\\\\textbf{3.}\textup{ og }\textbf{4.}\\&& \textup{er syre-base reaktioner.} \end{array}


Svar #5
15. juni 2022 af Milleb20

Mange tak!


Svar #6
15. juni 2022 af Milleb20

Undskyld de mange spørgsmål, men er 3. ikke en kondensation?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{3.}\\&&\underset{\textup{base-syre reaktion}}{\underbrace{ 2\,LiOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2CO_3\,_{\textit{(aq)}}}}\;\longrightarrow \;Li_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\&& \textup{Da }\;H_2CO_3 \textup{ forekommer som }CO_2\;+\;H_2O\\\\& \textup{haves}\\\\&& 2\,LiOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;Li_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\&\textup{som reduceres}\\&\textup{til:}\\&& 2\,LiOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Li_2CO_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2022 af mathon

NB:
             Alment er en kondensation en proces, hvorved to eller flere molekyler bindes sammen under
             fraspaltning af et grundstofmolekyle, f.eks. H2 eller en kemisk forbindelse (et mindre molekyle)
             f.eks. H2O, HCl, CO2, CH3-CH2OH.
             


Svar #9
19. juni 2022 af Milleb20

#4

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\&&\textup{Opl\o sningsreaktion}\\\\ \textbf{2.}\\&&\textup{Indeks for }LiOH\textup{ b\o r nok v\ae re }LiOH\;_\textit{(s,aq)}\textup{ da }LiO\! H \textup{ er noget mindre}\\&&\textup{opl\o seligt end NaOH}.\\\\&& \begin{array}{|c|c|} \hline \textbf{stof}&{\textbf{opl\o selighed}}\\\hline LiOH&7\;\mathrm{\frac{g}{100\; mL}}\\\hline NaOH&110\;\mathrm{\frac{g}{100\; mL}}\\\hline \end{array}\\\\&&\textup{s\aa \ der er tale om en delvis f\ae ldningsreaktion.}\\\\\textbf{3.}\textup{ og }\textbf{4.}\\&& \textup{er syre-base reaktioner.} \end{array}

I de to syre base reaktioner, hvad afgiver så en hydron til hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. juni 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{3.}\\&& \underset{\textup{modtager }2\,H^+}{\underbrace{2\,OH^-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\underset{\textup{afgiver }2\,H^+}{\;\underbrace{H_2CO_3}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\textbf{4.}\\&& \underset{\textup{modtager }H^+}{\underbrace{HC{O_3}^-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\underset{\textup{afgiver }H^+}{\;\underbrace{HCl}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;H_2CO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Kemiske reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.