Matematik

benzin

16. juni 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Michael skal tanke bilen op, er det ofte tirsdag morgen. Der er nemlig rabat på brændstof på tankstationen. Michaels bil kører 14 kilometer/liter, og der kan være 40 liter i tanken. Bilen kører på diesel. I dag er tanken kun 2/8 fyldt, da han stopper for at tanke.

a) Hvor mange liter er der tilbage i Michaels tank?

Skalan sige 2/8 af 40 liter og trække fra
40 40-10= 30 liter?

eller skal man 40-2/8?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2022 af ringstedLC

#0 
Skalan sige 2/8 af 40 liter og trække fra
40 40-10= 30 liter?

Nej. Hvis de 2/8 er 30 liter af de 40 liter som tanken kan rumme, så skulle de resterende 6/8 altså være 10 liter...

a) 

\begin{align*} \textup{Fyldt tank} &= 40\,\textup{L} \\ \frac{2}{8}\,\textup{Fyldt tank} &= \frac{2\cdot 40\,\textup{L}}{8}=... \end{align*}


Svar #2
17. juni 2022 af shain

Mange tak

Svar #3
17. juni 2022 af shain

25 % af fuld tank svarer til 10 liter?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2022 af ringstedLC

#3: Ja, så der er 10 liter tilbage i tanken.


Svar #5
17. juni 2022 af shain

ok tak for det

Skriv et svar til: benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.