Fysik

Varmelære - HASTER!!

14. august 2022 af ukendt101 - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle opgaver som jeg er lidt usikker på.. håber i kan hjælpe :/

En isklump på 20 g opvarmes fra -10°C til 24°C. Ved 0°C skifter den fra fast til flydende form.

A) Redegør for hvad Qis , Qs og Qvand er.

B)  Beregn hvad de tre energier er og til sidst den totale energi isklumpen modtager.

C) Hvor lang tid har processen tager, hvis den modtagne effekt er P=40W


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{A)}\\& Q_{is}&\textup{er den n\o dvendige energi til at opvarme isen}\\\\& Q_{s}&\textup{er den n\o dvendige energi til at smelte isen}\\\\& Q_{vand}&\textup{er den n\o dvendige energi til at opvarme smeltevandet} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllr}\textbf{B)}\\& Q_{is}&\left ( 0.020\;\mathrm{kg} \right )\cdot\left ( 2.0\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K}} \right )\cdot \left ( 10\; \mathrm{K}\right )&=&0.400\;\mathrm{kJ}\\\\& Q_{s}&\left ( 0.020\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 334.0\;\mathrm{\frac{kJ}{kg}} \right )&=&6.680\;\mathrm{kJ}\\\\& Q_{vand}&\left ( 0.020\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 4.20\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K} }\right )\cdot \left ( 24\;\mathrm{K} \right )&=&\underline{2.016\;\mathrm{kJ}}\\\\&\textup{i alt}&&=&9.096\;\mathrm{kJ} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{C)}\\&& E=P\cdot t=9.096\;\mathrm{kJ}\\\\&& \left ( 0.040\;\mathrm{\frac{kJ}{s}} \right )\cdot t=9.096\;\mathrm{kJ}\\\\&& t=\frac{9.096\;\mathrm{kJ}}{0.040\;\mathrm{\frac{kJ}{s}}}=227.4\;\mathrm{s}=3.8\;\mathrm{min} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2022 af ukendt1001

tak

Skriv et svar til: Varmelære - HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.