Kemi

Alkoholkoncentration

22. august 2022 af Bella201

Hej 

Håber nogen kan hjælpe med denne opgave:

Oplysninger:

10 g glukose opløses i en kolbe med 250 mL gærvand. Der er ikke ilt tilstede i kolben, somhar gærlås på, så der ikke kan komme ilt fra atmosfæren og ned i kolben. Antag at alt glukosen omsættes af gærcellerne ved alkoholgæring.

Opgave:

Beregn den alkoholkoncentration der vil være i kolben - efter endt gæring som hhv. mol/liter (molær koncentration), som vol% og masse%


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2022 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} \textup{Reaktion:}\\&\underset{\begin{array}{ccc}10\;\mathrm{g}\\0.0555\;\mathrm{mol}\end{array}}{\underbrace{C_6H_{12}O_6}}\;\longrightarrow \;\underset{\begin{array}{ccc}\\0.111\;\mathrm{mol} \end{array}}{\underbrace{2\,C_2H_5OH}}\;+\;2\,CO_2\\\\ \textbf{molaritet}\\&\left [C_2H_5OH \right ]=\frac{0.111\;\mathrm{mol}}{0.250\;\mathrm{L}}&=&0.44\;\mathrm{M}\\\\ \textup{volumen}&V_{C_2H_5OH}=\frac{\left ( 0.111\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 46.07\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}{789\;\mathrm{\frac{g}{L}}}=0.006481\;\mathrm{L}\\\\ \textbf{vol-}\%\textup{:}&\frac{0.006481\;\mathrm{L}}{\left (0.250+0.006481 \right )\;\mathrm{L}}\cdot 100\%&=&2.53\%\\\\ \textup{masse}&m_{C_2H_5OH}=\left ( 0.111\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 46.07\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=5.11377\;\mathrm{g}\\\\ \textbf{masse-}\%\textup{:}&\frac{5.11377\;\mathrm{g}}{\left ( 250+5.11377 \right )}\cdot 100\%&=&2.00\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2022 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{masse-}\%\textup{:}&\frac{5.11377\;\mathrm{g}}{\left ( 250+5.11377 \right )\;\mathrm{g}}\cdot 100\%&=&2.00\% \end{array}


Skriv et svar til: Alkoholkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.