Matematik

Hjælp

26. august 2022 af kkkks - Niveau: C-niveau

I en model kan sammenhængen mellem alder og længde for en population af spækhuggere beskrives ved F(x) = 37,5x + 273. Her angiver F(x) længden (i cm), mens x angiver alderen (i år).

a) Gør rede for betydningen af konstanterne 37,5 og 273 i modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2022 af Anders521

#0 Du skal fortolke konstanterne. Hvor lang er en spækhugger når den lige er blevet født? Hvor mange centimeter vokser en spækhugger hvert år?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2022 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}& \textup{H\ae ldningstallet }37.5\\& \textup{betyder, at}\\&&\Delta y=37.5\cdot \Delta x\\\\& \textup{hver gang }x\textup{ stiger }\\& \textup{med }1,\textup{ stiger y }\\& \textup{med }37.5\\ \textup{dvs}\\&\textup{for hvert \aa r, \o ges}\\& \textup{l\ae ngden med }&37.5\;\mathrm{cm}\\\\\textup{og}\\&\textup{f\o dselsl\ae ngden }f(0)=&273\;\mathrm{cm} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.