Kemi

Buffer

20. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Er også i tvivl om denne opgave , spørgsmål b og c.

På forhånd tak for ledsagende forklaring.

Vedhæftet fil: 7.4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&\textbf{1.}&\textup{indeholder:}\\&&&2\cdot 10^{-3}\;\mathrm{mol }\; \; CH_3COOH\\&&&2\cdot 10^{-3}\;\mathrm{mol }\; \;CH_3COO^-\\\\& \textbf{2.}&\textup{indeholder:}\\&&&1.75\cdot 10^{-7}\;\mathrm{mol }\; \; H_3O^+\\\\\\ \textbf{b.1.}\\&&&pH=4.76+\log\left ( \frac{\left (2\cdot 10^{-3}+10^{-4} \right )\;\mathrm{mol }}{\left (2\cdot 10^{-3} -10^{-4} \right )\;\mathrm{mol}} \right )=4.80\\\\\\ \textbf{b.2.}\\&&&\\&&\textup{overskud af }OH^-\\&&& \left (10^{-4}\;\mathrm{mol} \right )-\left ( 1.75\cdot 10^{-7}\;\mathrm{mol} \right )=9.98\cdot 10^{-5}\;\mathrm{mol}\\\\&&&pOH=-\log\left (9.98\cdot 10^{-5} \right )=4.00\\\\&&\textup{ved } 25\;\degree C\textup{:}\\&&&pH=14-4.00=10.00 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c.}\\&\textbf{1.}&\textup{ har den st\o rste buffervirkning, da pH \ae ndres minimalt (0.04) ved tils\ae tning}\\&&\, \, \textup{af en mindre m\ae ngde st\ae rk base.}\\\\&& \\&\textbf{2.}&\textup{ har ingen brugbar buffervirkning, da pH \ae ndres maximalt (5.24) ved tils\ae tning}\\&&\, \, \textup{af en mindre m\ae ngde st\ae rk base.}\\\\ \end{array}


Svar #4
22. september 2022 af Jette1234567

Tak, jeg synes stadig, det e rlidt svært at beregningerne i b1 og b2


Skriv et svar til: Buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.