Fysik

Resistivitet og temperaturkoefficienter

26. september 2022 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Hjælp! :)


Svar #1
26. september 2022 af Adl9

#0

Hjælp! :)

Skema der er angivet


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2022 af peter lind

R = ρ*L/A hvor L er længden og A er tværsntisarea let

R = R0(1+α*t)


Svar #5
26. september 2022 af Adl9

#4

R = ρ*L/A hvor L er længden og A er tværsntisarea let

R = R0(1+α*t)

Forstår ikke rigtig hvad du har skrevet!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvis en tråd har resistiviteten ρ, længden L og tværsnitsarealet A, så har den modstanden R=ρL/A.

α er temperaturkoefficienten af ρ, så ρt = ρ0(1+αt), hvor t er temperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2022 af ringstedLC

Isolér ρ0, indsæt og beregn:

\begin{align*} R_0 &= \rho_0 \cdot \frac{L}{A_\textup{\O}} \\ &=\rho_0 \cdot \frac{L}{\pi\,r^2} \\ \rho_0 &=... \end{align*}

Tip: Sørg for få beregnet "ρ" i 10-6 Ω · m; så finder du nemmere metallet.

Isolér, indsæt og beregn:

\begin{align*} R &= R_0\cdot \bigl(1+\alpha\cdot T\bigr) \\ &= R_0+\alpha\cdot R_0\cdot T \\ \alpha &= ... \end{align*}

Find et metal, der passer med to størelser.


Svar #8
26. september 2022 af Adl9

#6

Hvis en tråd har resistiviteten ρ, længden L og tværsnitsarealet A, så har den modstanden R=ρL/A.

α er temperaturkoefficienten af ρ, så ρt = ρ0(1+αt), hvor t er temperaturen.

ved jo ikke hvordan temperaturkoefficienten bliver fundet


Svar #9
26. september 2022 af Adl9

#7

Isolér ρ0, indsæt og beregn:

\begin{align*} R_0 &= \rho_0 \cdot \frac{L}{A_\textup{\O}} \\ &=\rho_0 \cdot \frac{L}{\pi\,r^2} \\ \rho_0 &=... \end{align*}

Tip: Sørg for få beregnet "ρ" i 10-6 Ω · m; så finder du nemmere metallet.

Isolér, indsæt og beregn:

\begin{align*} R &= R_0\cdot \bigl(1+\alpha\cdot T\bigr) \\ &= R_0+\alpha\cdot R_0\cdot T \\ \alpha &= ... \end{align*}

Find et metal, der passer med to størelser.

ved ikke hvad jeg har lavet forkert her


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2022 af ringstedLC

- Brug specialtegnet "ρ" (rho). P er ofte symbolet for effekt (power).

l ≠ L, l = l. Undgå skift mellem normal og kursiv for samme symbol. Og skift mellem små og store bogstaver for den samme størrelse er ikke iorden.

Enheden på diameter skal også opløftes.

\begin{align*} d^2 = (0.75\,\textup{mm})^2 &= (0.75\cdot 10^{-3}\,\textup{m})^2\\ d^2&=0.75^2\cdot 10^{-3\,\cdot\,2}\,\textup{m}^2 =0.75^2\cdot 10^{-6}\,\textup{m}^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2022 af mathon

                 \small \small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{5.}\\ \varrho=\frac{R\cdot a}{L}=\frac{\left ( 0.362\;\Omega \right )\cdot \frac{\pi}{4}\cdot \left (0.750\cdot 10^{-3}\;\mathrm{m} \right )^2}{10\;\mathrm{m}}=1.59927\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\Omega\cdot m}=0.0159927\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\Omega\cdot m} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2022 af mathon

              \small \begin{array}{lllllll} R(t)=R_0\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )\\\\ R(300)=R_0\cdot \left ( 1+\alpha \cdot\left ( 300\;\mathrm{K} \right ) \right )\\\\ 0.829\;\mathrm{\Omega}=\left ( 0.362\;\mathrm{\Omega} \right )\cdot \left ( 1+\alpha \cdot 300\;\mathrm{K} \right ) \\\\ 2.29006=1+\alpha \cdot 300\;\mathrm{K} \\\\ 1.29006=\alpha \cdot 300\;\mathrm{K}\\\\ \alpha=\frac{1.29006}{300\;\mathrm{K}}=0.0043\;\mathrm{K^{-1}} \end{array}


Skriv et svar til: Resistivitet og temperaturkoefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.