Fysik

Moment

27. september 2022 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan løses denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af Soeffi

#0. 

Man skal finde Fpro som vist på tegningen nedenunder og gange dens længde med længden af r.

Vedhæftet fil:moment.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2022 af Soeffi

#1. Lad t være tværvektoren til r. Du skal finde: |r|·|Ft|, som giver:

\left | \mathbf{r} \right |\cdot \left | \mathbf{F_{t}} \right |=\left | \mathbf{\begin{pmatrix} 3,03 \\ 1,75 \end{pmatrix}} \right | \cdot \frac{ \left | \begin{pmatrix} -110 \\ 20 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} -1,75 \\ 3,03 \end{pmatrix} \right |}{\left | \begin{pmatrix} -1,75 \\ 3,03 \end{pmatrix} \right |^2} \cdot \left | \begin{pmatrix} -1,75 \\ 3,03 \end{pmatrix} \right | =

\left | \begin{pmatrix} -110 \\ 20 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} -1,75 \\ 3,03 \end{pmatrix} \right | =110\cdot 1,75+20\cdot 3,03 =253,1

Dvs. mulighed a) er den rigtig.


Skriv et svar til: Moment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.