Fysik

Temperaturstigning med glycerol

02. oktober 2022 af Rosamttm - Niveau: B-niveau

Hvor stor bliver temperaturstigningen, når man tilfører varmen 8,0 kJ til 65 ml glycerol ved stuetemperatur?

Q=8kJ = 8000 J
V=65ml
c=2430 J/(kg*grader celcius)
t1= 21 grader celcius

Først regner jeg ud massen af glycerol

m=p*v <=> m=1,26*65 <=> m=81,9 kg

Så indsætter jeg tallene i formlen:

t_slut = Q/m*c + t_start

Resultatet skal give 40 grader, men det er jeg ikke i nærheden af.

Hjælp. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af ringstedLC

#0

V=65ml
c=2430 J/(kg*grader celcius)
t1= 21 grader celcius

Først regner jeg ud massen af glycerol

m=p*v <=> m=1,26*65 <=> m=81,9 kg

Se lige på de to "fede" værdier.

Beregn med enheder i fysik!


Svar #2
02. oktober 2022 af Rosamttm

Javel!

Jeg regnede 65 ml*1,26 g/cm^3 = 81,9 kg, men det er gram som skal omregnes til kg. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2022 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}\left ( V\cdot \varrho \right )\cdot c\cdot \Delta T=E\\\\ \left (65\;\mathrm{mL} \right )\cdot \left ( 1.26\;\mathrm{\frac{g}{mL}} \right )\cdot \left ( 2.430\;\mathrm{\frac{J}{g\cdot C}} \right )\cdot \Delta T=8000\;\mathrm{J}\\\\ \left ( 199.017\;\mathrm{\frac{J}{C}} \right )\cdot \Delta t=8000\;\mathrm{J}\\\\ \Delta t=\frac{8000\;\mathrm{J}}{199.017\;\mathrm{\frac{J}{C}} }=40.20\;\mathrm{C} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2022 af mathon

Du skal ikke beregne slut-temperaturen, men temperaturstigningen.


Skriv et svar til: Temperaturstigning med glycerol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.