Matematik

f(x)=7? (med kontekst)

07. oktober 2022 af sussann - Niveau: C-niveau

Hej. 
Jeg har kigget på den her opgave, og skal bare være 100% sikker på om jeg gør det rigtige:

a) bestem vha. den fundne forskrift f(4,75) og løs ligningen f(x) = 7

Min fundne forskrift ser sådan her ud: f(x)=0,5x+2,4
- Og jeg har løst den første del: f(4,75)=0,5*4,75+2,4 ->  f(4,75)= 4,775

Men det næste "og løs ligningen f(x)=7" skal jeg lige få på plads.

Normalt ville jeg sige at f(x)=7, betyder at b=7 i forskriften f(x)=ax+b, men med den kontekst der følger, og den allerede eksisterende forskrift, tænker jeg ikke at det er det jeg skal gøre.
- Så, kan det passe at jeg skal sige 0,5*x + 2,4 = 7, og finde x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2022 af mathon

Så, kan det passe at jeg skal sige 0,5*x + 2,4 = 7, og finde x?

             Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2022 af ringstedLC

#0: Ja.

Med funktionsforskriften og variablen x bestemmes en funktionsværdi f(x) ved at indsætte værdien for x i forskriften.

Omvendt kan værdien af x bestemmes ved at sætte værdien af forskriften (variablen y) lig med forskriften og løse ligningen.


Skriv et svar til: f(x)=7? (med kontekst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.