Fysik

Atomfysik - Hubblekonsanten

26. oktober 2022 af Amalie2003 - Niveau: B-niveau

Sidder fast i nedenstående opgave, hvor jeg viser hvad jeg har gjort indtil videre for at komme frem til det svar jeg antager er forkert...

Er der eventuelt nogen der kan afklare om min tilgang er forkert, tilmed hvordan jeg omregner dette til lysår og parsec?

Vedhæftet fil: Forkert.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2022 af ringstedLC

d)

\begin{align*} z\cdot c=H\cdot r \Rightarrow r &= \frac{z\cdot c}{H} \\ r &= \frac{0.2\cdot 3\cdot 10^5\,\textup{km}\;\textup{s}^{-1}} {67.4\,\textup{km}\;{\color{Red} \textup{s}^{-1}}\;\textup{Mpc}^{-1}} =890.207715\,\textup{Mpc}=890207715\,\textup{pc (parsec)} \\ 1\,\textup{Mpc}\approx 1\,\textup{lys\aa r} \end{align*}


Skriv et svar til: Atomfysik - Hubblekonsanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.