Fysik

Th-kerne

13. november 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for jjhælp til disse spørgsmål. Jeg ved at ved a) bruger man formlen for impulsbevarelse, men er ikke helt sikker og ved b) bruger man formlen for den kinetiske energi. ved c'eren er jeg lidt usikker. Er der nogle af jer klogehoveder, der kan hjælpe mig. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2022 af peter lind

a) du har ret i at du skal bruge impulsbevarelse. Da impulsen er bevaret må impulserne af de 2 henfaldsprodukter være lige store men modsat rettede.

b) korrekt.

c) Det må være summen af de 2 energier af henfaldsprodukterne


Svar #3
13. november 2022 af sabrina132

hvordan beregner man c ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2022 af peter lind

Man lægger de to energier fra opgave b sammen


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\&&m_{^{234}Th}\cdot v_{^{234}Th}=m_{^{4}He}\cdot \left ( 1.42\cdot 10^7\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )\\\\&& v_{^{234}Th}=\frac{m_{^{4}He}}{m_{^{234}Th}}\cdot \left ( 1.42\cdot 10^7\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )\\\\&& v_{^{234}Th}=\frac{4\;\mathrm{u}}{234\;\mathrm{u}}\cdot \left ( 1.42\cdot 10^7\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )=2.43\cdot 10^5\;\mathrm{\frac{m}{s}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{b)}\\&\textup{masseomregning:}\\&&\textup{alfa-partiklen:}& \left ( 4\;\mathrm{u}\vartriangleright \mathrm{ kg} \right )&=&6.64\cdot 10^{-27}\;\mathrm{kg}\\\\&& ^{234}Th\textup{:}&\left ( 234\textup{ u}\vartriangleright \mathrm{ kg} \right )&=&3.89\cdot 10^{-25}\;\mathrm{kg}\\\\\\&\textup{Kinetisk energi af}\\&&\textup{alfa-partiklen:}&\frac{1}{2}\cdot \left (6.64\cdot 10^{-27}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (1.42\cdot 10^7\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2&=&\\\\&&^{234}Th\textup{:}& \frac{1}{2}\cdot \left (3.89\cdot 10^{-25}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (2.43\cdot 10^5\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2&=& \end{array}
                                  


Skriv et svar til: Th-kerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.