Matematik

stamfunktioner

15. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

Har lille brug for hjælp, en funktion f er givet f(x)=4x^3-2x. Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punketet P(2,18).


Svar #1
15. november 2022 af isabella413

uden hjælpemidler btw


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=4x^3-2x\\\\\textup{Stamfunktion\textbf{er}:}\\\\&&F(x)=x^4-x^2+k\\\\ \textup{Den stamfunktion,}\\ \textup{hvor}\\&&F(2)=18=2^4-2^2+k\\\\&& 18=16-4+k\\\\&& k=18-12=6\\\\\\&& F(x)=x^4-x^2+6 \end{array}


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.