Matematik

Hvor mange kaniner og duer har Max?

26. november 2022 af mathsux - Niveau: B-niveau

Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?

Jeg har fundet ud af hovederne, jeg har kun brug for at finde y (benene), er der nogen der kan vise hvordan den udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2022 af Sveppalyf (Slettet)

k: antal kaniner

d: antal duer

Oplysningerne giver os de to ligninger:

k + d = 19

2d + 4k = 54

Man kan fx isolere d i den første ligning og så indsætte dette i den anden:

2(19 - k) + 4k = 54  <=>

38 - 2k + 4k = 54  <=>

2k = 16  <=>

k = 8

Dette kan vi så indsætte i den første ligning fra før:

8 + d = 19  <=>

d = 11

Altså 11 duer og 8 kaniner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2022 af ringstedLC

#0: Forklar venligst hvordan du har "fundet ud af hovederne".


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2022 af ringstedLC

#1:

\begin{align*} 2\,d+4\,k=5{\color{Red} 2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline &\textbf{kaniner}&\textbf{duer}&\textbf{i alt}\\ \hline \textbf{hoveder}&x&19-x&\\ \hline \textbf{ben}&4x&2\left ( 19-x \right )&4x+38-2x=52\\ \hline \end{array}\\\\\\ \textbf{Ligning:}\\&& 2x+38=52\\\\&& x+19=26\\\\&&x=7\\\\&& 19-7=12\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline &\textbf{kaniner}&\textbf{duer}\\ \hline \textbf{hoveder=antal}&7&19-7=12\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #5
26. november 2022 af mathsux

#1

k: antal kaniner

d: antal duer

Oplysningerne giver os de to ligninger:

k + d = 19

2d + 4k = 54

Man kan fx isolere d i den første ligning og så indsætte dette i den anden:

2(19 - k) + 4k = 54  <=>

38 - 2k + 4k = 54  <=>

2k = 16  <=>

k = 8

Dette kan vi så indsætte i den første ligning fra før:

8 + d = 19  <=>

d = 11

Altså 11 duer og 8 kaniner.

hvor får du talene 2 og 4 i ligningen '2d + 4k = 52' fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2022 af ringstedLC

Se duens og kaninens fodspor for dig og husk, at der sidder en klo/pote for enden af hver sit ben.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2022 af SuneChr

"Jeg har en hund med fire poter
en på hvert sit ben
bagpå sidder halen fast og vipper
forrest sidder snuden
og når man rører ve'en
... "                          (Shu-bi-dua)


Skriv et svar til: Hvor mange kaniner og duer har Max?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.