Matematik

Eksponentialfunktion

28. november 2022 af ESGym - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået stillet en opgave hvor en eksponentialfunktion er givet ved:

g(x) = 2ex

Hvor jeg så skal bestemme g(0) og f(g(0)).

Jeg har prøvet at kigge i både min bog, formelsamling og noter, og kan umiddelbart ikke finde noget svar. Hvad jeg er kommet frem til indtil videre er, at når g(0) så skærer grafen y-aksen i punktet (0,b) - og så tænker jeg at jeg skal udregne b. Den eneste formel for at udregne b, som jeg kan finde, er dog: b = y1/ax1, hvor  y1 og x1 er et punkt på grafen. Jeg synes dog ikke at jeg kan finde noget om punkter i opgaven, og jeg er derfor gået i stå i forhold til hvad jeg nu skal gøre.

Jeg har vedlagt opgaven hvis der er noget jeg selv har overset. Det er opgave b) jeg skal have hjælp til at løse. Opgave a) har jeg selv løst. Jeg tænkte ikke umiddelbart at de to opgaver har noget med hinanden at gøre, men er nu kommet i tvivl, og derfor har jeg vedhæftet begge.

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2022 af SuneChr

b)
Find først g (0) = 2·e0 = 2·1 = 2
f º g(0) = f (2) = ...
Ja, så let var det.


Svar #2
28. november 2022 af ESGym

#1

b)
Find først g (0) = 2·e0 = 2·1 = 2
f º g(0) = f (2) = ...
Ja, så let var det.

Ja, det ser egentlig rimelig simpelt ud - jeg er med nu. Tusind tak!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.