Matematik

annutiet

10. december 2022 af dannniel - Niveau: C-niveau

renteformlen anvendes til at finde en formel for Annuitetsopsparing


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2022 af OliverHviid

? Hvad er dit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Summen af }n\textup{ "ydelser"}\\\textup{noteret i omvendt}\\\textup{indbetalingsr\ae kkef\o lge:}\\& A_n&=&y+y\cdot (1+r)+y\cdot (1+r)^2+...+y\cdot (1+r)^{n-1}\\\\& A_n\cdot (1+r)&=&y\cdot (1+r)+y\cdot (1+r)^2+...+y\cdot (1+r)^{n-1}+y\cdot (1+r)^n\\\\& A_n\cdot (1+r)-A_n\cdot 1&=&y\cdot (1+r)^n-y\\\\& A_n\cdot (1+r-1)&=&y\cdot \left ( (1+r)^n-1 \right )\\\\& A_n\cdot r&=&y\cdot \left ( (1+r)^n-1 \right )\\\\\textup{Opsparingsformlen:}\\& A_n&=&y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} \end{array}

         


Skriv et svar til: annutiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.