Matematik

Lineær funktion opgave

14. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan regner man det her ud? Må gerne forklares grundigt

I en model antages det, at der er en linær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder vokser med 1,4 kg over en 5-årig periode.

a) Benyt modellem til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder

b) Bestem, hvor lang tid der skal gå, før den gennemsnitlige vægt af anske kvinder er vokset med 4,0 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2023 af mathon

I en model antages det, at der er en linær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden).

                 \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& f(x)=y=a\cdot x+b\\\\&& \Delta y=a\cdot \Delta x\\\\&& 1.4=a\cdot 5\\\\&& a=0.28\\\\\textbf{b)}\\&& \Delta y=0.28\cdot \Delta x\\\\&& 4.0=0.28\cdot\Delta x\\\\&& \Delta x=\frac{4.0}{0.28}\approx 14\quad \left ( \textup{\aa r} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Lineær funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.