Fysik

Stråling og radioaktivitet

26. januar kl. 19:48 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Har lavet opgave 1, det er bare 2 og 3 jeg har lidt svært ved!

PS. Informationer om vægt og andre ting er vedlagt i filen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar kl. 20:12 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar kl. 20:21 af peter lind

2.  Effekten er aktiviteten*energien af det enkelte henfald

3. aktiviteien er |dN/dt| hvor aktiviten er oplyst. Ved at differentere får du en ligning i N0 og k


Svar #3
26. januar kl. 21:31 af Adl9

#2
2.  Effekten er aktiviteten*energien af det enkelte henfald

3. aktiviteien er |dN/dt| hvor aktiviten er oplyst. Ved at differentere får du en ligning i N0 og k

Forstår det ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar kl. 22:31 af peter lind

2. Aktiviteteten er angiver som 1,7*109 bq og energien af et henfald er opgivet til 0,85 Mev. Efter omregning til passende enheder skal du gange de tal sammen

3. N = N0e-kt  differentier den får du N' = -kN(t). Derefter er det bare at sætte t=0 og N' = -Aktiviten og gange dem sammen


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar kl. 09:40 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{2)}\\& \textup{Effekt:}&\left ( 0.83\;\mathrm{MeV} \right )\cdot \left ( 1.7\cdot 10^9\;\mathrm{s^{-1}} \right )=\\\\&& \left ( 1.36185\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J} \right )\cdot \left ( 1.7\cdot 10^9\;\mathrm{s^{-1}} \right )=2.315\cdot 10^6\;\mathrm{W} =2.315\;\mathrm{MW} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar kl. 09:58 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{3)}\\&& N_0=\frac{1}{k}\cdot A_0=\left ( \frac{1}{4.814\cdot 10^{-6}\;\mathrm{s^{-1}}} \right )\cdot \left ( 1.7\cdot 10^9\;\mathrm{s^{-1}} \right )=3.531\cdot 10^{14} \end{array}


Skriv et svar til: Stråling og radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.